PääsivuGalleriaFAQHakuRekisteröidyKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 UUSI ROTU: JOUTSENHALTIJAT

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
mintseli
Kuningaspingviini
Kuningaspingviini
avatar

Viestien lukumäärä : 398
Ikä : 27
Paikkakunta : Aidala
Registration date : 07.10.2007

ViestiAihe: UUSI ROTU: JOUTSENHALTIJAT   Su 24 Elo 2008, 12:26

Joutsenhaltijat
~
Aemonin kansa


Yleisesti joutsenhaltijoina tunnettu, lukumäärältään vähäinen kansa kuuluu Valhallan alkuperäiskansoihin. Pienilukuinen kansa on pitänyt hallussaan Valhallan eteläisessä kärjessä sijaitsevia vuoristoja niin kauan kuin tiedetään. Kansa on joutunut sopeutumaan vuoriston ankariin olosuhteisiin silloin, kun Valhallaa alkoivat täyttämään muut kansat ja näiden sisäänpäinkääntyneinä pidettyjen joutsenhaltijoiden oli vetäydyttävä entistä korkeammalle ja syvemmälle vuoristoon vihamielisyydet välttääkseen - kauan tätä kansaa pidettiinkin vain myyttinä.

Joutsenhaltijat ovat tottuneet karuihin ja ankariin oloihin, ja ovatkin mitä kestävämpää väkeä. He ovat täysin itseoppineita, ja ovatkin selvinneet vain oman kansansa parissa aina näihin päiviin asti. Metsästys ja keräily ovat olleet kansan pääelinkeinoja. Sivutuotteena vuorilta on saatu louhittua mm. kultaa, jolle kuitenkaan joutsenhaltijat eivät anna niin paljoa arvoa sen runsaudesta johtuen. Juuri näistä ankarista elinolosuhteista johtuen ovat kansan metsästystaidot miltei huippuunsa hiotut; miltei jokainen on erittäin taitava jäljestäjä ja ansastaja, minkä lisäksi lapsille on jo pienestä pitäen opetettu keihästä apuna käyttäen vuorikauriin kaatoa ja jousipyssyllä ampumista. Lisäksi ompelu, hyödyllisten lääkekasvien tunteminen sekä muut taidot koskien omatoimista selviytymistä ovat kansalle itsestäänselvyyksiä. Miekkoja ei niinkään tunneta, koska niille ei ole ollut tarvetta. Kuitenkin miltei jokainen joutsenkansalainen, joka osaa rautaa takoa, (mikä sekin on tavallinen taito,) on itselleen jossain vaiheessa miekan takonut lukuisten muiden hyvin taottujen aseiden ja työkalujen ohella jos ei muuten niin kokeilumielessä. Joutsenkansan takomia tuotteita verrataankin usein jopa kääpiöiden töihin. Lisäksi kansan kauppatavaraksi ovat muodostuneet kultakorut sekä laadukkaat turkikset ja vuorikvartsi.
Itse joutsenkansa arvostaa kultaa ainoastaan aseissa, joissa nähdäänkin usein taidokkaita kultauksia ja koristeltuja kahvoja. Selvänä sääntönä miekkojen suhteen joutsenkansa pitää kuitenkin sitä, että kansalainen voi kantaa kupeellaan ainoastaan itse takomaansa asetta. Sama koskee myös mahdollisia koruja, joita kuitenkin pidetään turhamaisuutena.

ULKONÄKÖ
Ruumiinrakenne on mitä jänteikkäin, jalat pitkät ja varsi notkea.Joutsenhaltijat ovat aikojen mittaan hioutuneet ketteriksi ja nopealiikkeisiksi olennoiksi. Iho on usein vaalea, miltei sairaalloisen kalpea ja palaa helposti. Hiuksien sävy vaihtelee vaalean kellervästä laimean oranssihtavaan ja ruskeaan. Silmien sävy on tavallisesti joko harmaa tai sininen.
Kansansa keskuudessa he eivät tunne heistä käytettyä nimitystä ''joutsenhaltijat'', vaan kutsuvat itseään Aemonin kansaksi. Aemonia he pitävät kansansa kantaisänä. Kerrotaan tarinaa, että kansa olisi saanut alkunsa kahdesta joutseneksi muuntautuvasta animaagista, joista miespuolisen Aemonin suonissa virtasi runsaana kultahaltian veri. Tarun perusteelta on muodostunut myös heidän yleisnimityksensä.
Ehkäpä juuri tästä animaagiverestä johtuen on joutsenkansalle kehittynyt siivet hieman keijujen tapaan; poikkeuksellisesti siivet ovat kuitenkin vahvat, ja usein niillä pystyy lentämään. Siivet muistuttavat paljolti linnun siipiä sulkapeitteineen. Niiden hallitseva väri on poikkeuksetta valkoinen tahi harmaa.

USKONTO
Payonilaisista poiketen joutsenkansalla on ainoastaan kaksi jumalaa ylijumala Odinin lisäksi, Aasojen palvoma kuunjumala Nanna sekä Vaanien ylistämä auringonjumala Freyr. Vastoin Payonilaisten oppeja joutsenhaltijat pitävät näitä kahta jumalaa avioparina. Kerrotaan, että Nanna ylläpitää kuuta ja valvoo sen kiertoa, ja näin ollen Freyr on auringon ohjaaja. Odin on Kaikkeus, taivasta kannatteleva suojelija. Ainoastaan kerran Nanna ja Freyr ovat tavanneet toisensa, silloin, kun Odin muovasi maailmaa näköisekseen, eikä kuuta ja aurinkoa vielä ollut. Silloin he lupautuivat toisilleen ja liittyivät yhteen. Sen jälkeen he ovat olleet kahlittuna taivaankappaleisiinsa, ylläpitämään maailman järjestystä. Hieman maailman luomisen jälkeen syntyneet lapset pirskoteltiin ympäri taivaankantta luomaan lohtua ja valoa Nannan ainaiseen yön pimeyteen ja katkeruuteen. Auringonjumala Freyr ei ole koskaan nähnyt lapsiaan, tähdet kun syttyvät vain yöksi. Tarinaan on haudattu opetus ja kehotus vahvuuteen ja oman osansa hoitamiseen. Annetut työt menevät tunteiden edelle, ja osaansa täytyy alistua.

TAIKUUS
Joutsenhaltijoilla ei ole maagisia kykyjä, mutta sen sijaan suurimmalla osalla väestöstä on kyky ymmärtää ja joissain määrin ottaa yhteys eläimiin, animaagiuden peruja todennäköisesti tämäkin. Voima perustuu lähinnä eläimen mielen koskettamiseen, joka kuitenkin on useimmiten pelkä hipaisun aavistus. Kyky on kuitenkin rajautunut; sellainen, joka pystyy koskettamaan vaikkapa koiraeläimen mieltä, ei pysty näkemään muiden eläinten mieliin. Tässäkin on myös poikkeuksia, jotkut eläimet ovat tälle Eläintaikuutena kutsutulle taidolle ottavaisempia, kun taas toisia ei pysty mitenkään tavoittamaan.
Luonteeltaan kansa on jylhää ja etäistä. Heidän on vaikea sulautua sellaisten rotujen joukkoon, joista eivät entisen eristäytyneen elämänsä takia edes kuulleet. Tästä johtuen he ovat osittain vetäytyviä ja epäluuloisia, vaikeasti taivuteltavia. Karujen olojen muokkaamina heille on kehittynyt selvä oikeuden tahto ja oma mielipide, lisäksi tahdikkuus ja oman paikan ymmärtäminen ovat olleet heidän oman kansansa parissa ensisijaisia tabuja. He eivät mielellään paljasta asioita koskien kansaansa tai elämäänsä. Heidän selviytymisviettinsä on voimakas roihu, jota on vaikea sammuttaa. Suurin osa erilleen ajautuneista joutsenhaltijoista pitää itseään yksinäisenä vuorilla vietettyjen, tiukasti oman suvun ja rodun kanssa elettyjen vuosien jälkeen.

Muutaman viime vuoden aikana on kuitenkin vuorilla ollut pitkän rauhallisen jakson jälkeen rauhatonta; Hvergelmirin tulivuori purkautui lopulta pitkän jyrähtelyn ja savun tupruttelun jälkeen. Purkaus ei ollut suuren suuri, mutta peitti kuitenkin polttavalla laavallaan alleen suuren osan kansan kylistä ja kaupungeista, tukkien kaivaukset ja ajaen riistan pakosalle. Purkaukesta ei tiedetä paljoa muualla Valhallassa, koska pohjoistuuli ajoi paksun savun heti Erämaan yli merelle, josta kukaan ei sitä enää nähnyt. Purkauksesta ei siis jäänyt näkyviä merkkejä. Tapahtumat pakottivat osan kansasta pakenemaan vuorilta ja etsiytymään muualle asumaan, murto-osa näistä päätyi kahteen läheisimpään kaupunkiin, Vanaheimiin ja Payoniin.

__________________________________________________________
Joku kysyi joskus enkeleistä, mutta tuota ehdotusta ei hyväksytty, koska Valhallaan ei haluttu tuoda kuolleista heränneitä ym. muita vastaavia. Tämä rotu nyt yrittää olla sitä korvaava. Mainittakoon vielä, siis, ettei joutsenhaltijoilla ole mitään tekemistä enkeleiden kanssa, noita jumalolentoja kun ei edes Valhallan uskonnoissa tunneta.

_________________
Delleree, Itä-Tuuli †, Candra,
Cathal †, Paprika, Basilika,
Armélia, Tulikukka, Prinssi Noel
Ninni & Samandiriel
= KANALAUMA


Avatar + allekirjoitus © Carmildee
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
 
UUSI ROTU: JOUTSENHALTIJAT
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» INFO: NPS ja uusi suunta
» Vento 1.9TD ja uusi lelu 1.6Gsi cyrsä
» Japan Racing uusi malli JR18!
» Viinikkan, Volkswagen Golf mk2! Uusi kuva! 1/10
» Uusi Japan Racing malli ja lyömätön kampanja käynnissä!

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: OFF-GAME :: PELI-INFO-
Siirry: